Om ordningen

Miljødirektoratet refunderer etterskuddsvis og årlig kommunens utgifter til jegerprøven. Totalbeløpet som skal refunderes til kommunen blir beregnet ut i fra antall gjennomførte jegerprøveeksamener i kommunen siste år.

Kommunen får refundert 120 kr per eksamen. Ett eksamensforsøk for en deltaker regnes som en jegerprøveeksamen. Dersom en deltaker f.eks går opp til eksamen 3 ganger for å bestå, blir dette regnet som 3 jegerprøveeksamener og 360 kr i refusjon.

Dersom en kommune administrerer eksamen for flere kommuner, vil pengene utbetales til den kommunen der jegerprøveeksamen er gjennomført. Det vil si til den kommunen som har eksamensforsøket registrert på seg i eksamenssystemet. Det er bare denne kommunen som kan få beløpet utbetalt. Dersom kommuner i interkommunale samarbeid skal fordele refundert beløp mellom seg, blir dette en jobb for kommunene i etterkant.

Søknadsfrist

Søknadsfristen 1. mars 2024

Spørsmål og hjelp

Spørsmål om søknadssenteret kan rettes til Miljødirektoratet på e-post esshjelp@miljodir.no eller telefon 951 23 500 (man - fre kl. 10.00 - 14.00).